Hvordan renser jeg min sofa?

Skrevet af: Mathias Wagner

|

|

Tid til at læse 3 min

Velkommen til vores boligunivers, hvor vi deler tips og tricks til dit hjem og din indretning. 


Indlægget et skrevet med fokus på noget som mange af os bruger hver dag - nemlig vores elskede sofa. 


Men eftersom det er en brugsgenstand, vil den over tid blive udsat for støv, pletter og almindelig slitage. Men frygt ej, vi har samlet de bedste tips og tricks til at rense og vedligeholde din sofa som ny. 

En guide til en effektiv sofarens

1) Fjern skidt og snavs på din sofa


En god start for at få renset din sofa er en helt almindelig støvsugning. Brug børstehovedet der følger med til din støvsuger for og sikre, at der ikke er noget som ridser sofaens stof. Sørg for at komme ind i revner og sprækker for at fjerne skjult støv og snavs - måske finder du også en ting eller to imellem sofaen, som du helt havde glemt?

 

2) Brug en damprenser til sofaen

På trods af en støvsugning oftest kan tage det værste, kan det nogle gange være nødvendigt at tage skrappere midler i brug - nemlig en damprenser!


Når du rengøre med damp betyder det, at du kan rengøre helt i dybden. Dampen er med til at fjerne skidt og snavs, som på normalvis ikke ville kunne fjernes med en almindelig klud og vand. 


Damprenseren kommer godt i dybden på sofaen, så det trænger ind i sofaens materiale og renser det. 


3) Fjern pletter

Hvis din sofa har fået pletter, skal du være ekstra omhyggelig med at få det rengjort hurtigst muligt. Når der er tale om pletter på en sofa, skal man nemlig være opmærksom på, at man ikke får gjort det værre end fra start.


Til mindre pletter anbefales det, at blande en ske opvaskemiddel uden farve op med 1-2 liter vand. Sørg for at blande vandet og opvaskemiddel godt sammen, så man får aktiveret sæben. 


Tag lidt af skummet på en klud uden farve, og gnid herefter pletten ind i det. Grub grundigt så du kommer helt ned i stoffet. 


Lad sæben sidde i 20-30 minutters tid og lad sæbeskummet virke. 


Brug herefter en ny og ren klud til at fjerne sæbeskum og snavset. Gentag et par gange på samme område, hvis det stadig er meget vådt.


Det er vigtigt, at alt sæben fjernes da det ellers vil kunne lave skjolder på især en lys sofa. Så hellere gøre det over flere omgange, så du er sikker på, at det ikke efterlader skjolder.


4) Beskyt sofaen fremover

Den bedste måde at undgå at få pletter, skidt og snavs på sofaen er at give din sofa en imprægnering før du tager den rigtigt i brug. En imprægnering danner en beskyttende hinde på sofaen som er med til, at virke vand- og smudsafvisende. 


På den måde, kan du med ro i sindet bedre nyde dit måltid i sofaen. 

Køb impræprægnering til din sofa

Konklusion

 

Et godt råd når du køber en ny sofa er, at give den en omgang imprægnering inden du tager den i brug.

 

Men hvis uheldet er ude, har du altid mulighed for at følge ovenstående guide som forhåbentligt kan hjælpe med at få renset din sofa. 

 

Bestsellers Sofaer

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg self rense min sofa?

Du kan sagtens selv rense din sofa, så den står pæn og som ny. Følg guiden, og få den bedste vejledning til at rense din sofa.

Hvad koster det at få renset sin sofa?

Hvis du ikke har mod på at få renset din sofa, kan du hyre en professionel til at rense din sofa. En almindelig 2-3 personers sofa koster omkring 1.500-2.000 kr at få renset hos en professionel.

Hvordan vedligeholder jeg min sofa?

Den bedste måde at forebygge og vedligeholde en sofa er at få den imprægneret før man tager den i brug. Imprægneringen af sofaen laver en beskyttende hinde på