Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Sådan vælger du tæppe til spisebord

Sådan vælger du tæppe til spisebord

Der findes et bredt udvalg af tæpper til dit spisebord, men hvilket skal du vælge? Et tæppe kan både tilføje æstetik og funktionalitet til spisestuen ved at skabe en hyggelig atmosfære og øge komforten. Samtidig kan det være med til at bryde din indretning ved at vælge et tæppe, der definerer spiseområdet. 


Overvejelser ved valg af tæppe

Størrelse og form:

Det er vigtigt at finde den perfekte størrelse tæppe til dit spisebord. Oftest siger man, at tæppet skal være større end dit spisebord med omkring 60-70 cm ekstra på hver side. Med et ekstra stort tæppe har du mulighed for at trække spisebordsstolene ud, uden at benene fra stolene rammer gulvet udenfor tæppet.

Et lille tip kan være at måle området med malertape for at se, hvilken størrelse tæppe der passer perfekt ind hos dig.


Materiale:

Når du skal vælge et nyt tæppe under dit spisebord, er det en fordel at kigge efter hvilket materiale det er lavet af. Vi anbefaler, at du vælger et tæppe, som er fladvævet, så det ikke er et “højt” tæppe. Det gør det nemmere at trække stolen frem og tilbage og er samtidig nemmere at holde rene og friske. Se vores udvalg af tæpper her.


Design og farve:

En vigtig detalje er selvfølgelig også hvilket design og farve tæppet skal have. Du kan enten vælge at det skal være i samme nuancer som eksempelvis spisebordet - og alternativt bryde rummet med en helt anden farve på gulvtæppet.

Fordele ved et tæppe under spisebordet

Der er flere fordele med et tæppe under spisebordet, men den mest væsentlige fordel er evnen til at tilføje varme og stil til spisestuen, hvilket skaber en mere indbydende atmosfære i rummet.


Mange vælger også at bruge et tæppe under spisebordet på grund af dets funktionalitet. Ud over at beskytte gulvet hjælper et tæppe også med støjreduktion, når stolene trækkes frem og tilbage.


Med et fladvævet tæppe undgår du ikke blot slid på gulvet, men det er også nemt at vedligeholde ved blot at tørre det af og støvsuge det regelmæssigt.

Rundt Tæppe under spisebordet

Runde spiseborde bliver mere og mere populære, hvilket fører til øget efterspørgsel efter runde tæpper under spisebordet. Det runde tæppe kan anvendes både under et rundt spisebord og i en hyggekrog med en enkelt stol og et lille sidebord.


Når det kommer til runde tæpper, anbefaler vi generelt, at man følger en tommelfingerregel og sørger for at have 60-70 cm ekstra omkring bordet for at sikre tilstrækkelig plads til at trække stolene ud.


Ethvert boligområde vil få en opgradering med et rundt tæppe til at skabe en hjemlig atmosfære og varme. Med et rundt tæppe, kan du bryde de skarpe hjørner som der oftest er med rektangulære tæpper og borde i ens hjem. 

Udforsk vores tæpper

Hos Hofstra & Wagner er vi klar til at hjælpe dig gennem dit valg af tæppe .

Vi har et stort udvalg af tæpper i forskellige designs og mål, som helt sikkert passer godt hjemme hos dig. Gå på udvalg i vores udvalg af gulvtæpper .

Vi har også et showroom  i Aarup på Fyn, hvor du har mulighed for at se møblerne og mærke den gode kvalitet. Har du spørgsmål til valg af tæppe, kan du  kontakte os her. 

Find dit nye tæppe her

Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe