Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Hvilken sofa skal jeg vælge?

Hvilken sofa skal jeg vælge?

Vi har et stort udvalg af forskellige sofaer til enhver smag - men hvordan er du sikker på hvilken sofa  du skal vælge? Langt hen ad vejen kommer det an på hvilket behov du har, når du skal vælge en ny sofa.


Vi har lavet en guide som kan hjælpe dig med at vælge rigtigt.


Det første du skal overveje er, hvilken type sofa du ønsker og hvilket behov du har.

Er du til den klassiske flyder med fast chaiselong - eller er du til en mere fleksibel modulsofa?


Modulsofa:

Med en modulsofa kan du sammensætte din sofa præcis som du ønsker. Uanset om du har plads til en stor eller lille sofa, kan en modulsofa være det rigtige valg for dig.

Med tiden har du mulighed for, at tilføje flere moduler hvis du får mere plads.

Modulsofa er opskriften på en fleksibel sofa, da du helt selv kan bestemme - skal det være med en åben ende, u-sofa eller blot med de klassiske tre moduler?


Sofa med fast chaiselong:

Har du plads til en større sofa og ikke noget behov for at skræddersy din egen sofa?

Så kan du med fordel vælge en sofa med fast chaiselong , hvor du kan vælge mellem både højre- og venstrevendt chaiselong alt afhængigt af hvad der passer bedst hjemme hos dig.


Den klassiske sofa: 

Leder du blot efter en klassisk og simpel sofa, har vi også sofaer med et simpelt design og god siddekomfort. Den klassiske sofa har ofte et let og elegant udtryk med fokus på at opfylde dine behov med en god siddekomfort og et klassisk design.


Stof og materialer:

Nu er du måske blevet klogere på hvilken sofa du skal vælge, så nu handler det blot om hvilket stof og materiale du ønsker sofaen i.


Vi ser at flere og flere kunder vælger flere forskellige stoftyper frem for tidligere, hvor man oftest havde sofaer i almindeligt stof og læder. I dag går forbrugerne mere efter at stoffet skal være holdbart og være modstandsdygtigt overfor skidt og snavs.


Sofaer i boucle: En ny tendens vi ser hos Hofstra & Wagner er, at det bliver mere og mere populært med sofaer i boucle. Boucle-stoffet er fremstillet af løkkede fibre og vævede stof. Det kan både være med små cirkler til større krøller, men alt i alt er det et stof som både er lækkert at se på, men også virkelig lækkert at røre ved.


Sofaer i velour: En nedadgående tendens vi ser er sofaer i velour. Det har tidligere været super populært at vælge en sofa i velour, men er ikke længere en opadgående trend. Lige nu er velouren rykket over til  velour spisebordsstole frem for veloursofaer.

Hvilken størrelse sofa skal du vælge?

Når du skal vælge den rigtige sofa, er der nogle overvejelser, man bør gøre sig. Nedenfor finder du nogle forslag som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige størrelse til dine behov.


Størrelsen på rummet: Det er altid en god idé at starte med at måle rummet, og evt. Væggen som sofaen skal stå i/opad. På den måde sikrer du dig, at sofaen passer til rummet, og at der er nok plads til at bevæge sig rundt i stuen, og at der er plads nok til de andre møbler.


Når du skal måle rummet for at sikre, at en sofa passer ind, er malertape et praktisk værktøj. Når du har fundet sofaens mål, kan du bruge malertapen til at markere sofaens bredde og længde på gulvet. Det er en god idé med malertape, da det er let at fjerne og ikke efterlader klister på gulvet.


Når du har markeret sofaens størrelse på gulvet med malertape, har du en bedre fornemmelse af hvor meget den kommer til at fylde i det pågældende rum.


Placering: Når du har mål rummet, er det også vigtigt at tage højde for hvor du ønsker at placere sofaen. På den måde sikrer du dig, at sofaen ikke kommer til at dække for en dør, eller at chaiselongen sidder på den forkerte side.


Brug: Du bør overveje, hvilke behov du har, f.eks. hvor mange mennesker der skal være plads til. En lille sofa kan være super fin i en lille lejlighed, eller som dekoration i et kontor. En større sofa eller en hjørnesofa kan være perfekt til større rum, så sofaen ikke bliver for lille. Desuden er det også en ideel løsning, til dig med en større familie, eller hvis du kan lide at få besøg af gæster.


Funktionalitet: Sammen med brugen af sofaen ovenfor, er det også vigtigt at tage stilling til, om sofaen skal kunne bruges som en gæsteseng også. Bor du i en mindre lejlighed, kunne en opbevaringsplads også være en god mulighed.


Stil og design: Når du har styr på både sofaens mål, og dine behov som sofaen skal opfylde, så begynder det sjove. Nu kan du begynde at kigge efter hvilket design, som passer ind til din indretning og stil. Skal sofaen være stor, rund og lavet i flot buclé stof, eller ønsker du i stedet en klassisk firkantet enkelt modul sofa i en helt enkel lys farve.


Ofte arbejder man med forskellige standardmål for, som du kan se nedenfor:Har du tid og lyst, kan det være nyttigt at tegne rummet op, så du kan få en fornemmelse af hvordan sofaen passer ind, sammen med resten af dine møbler. På den måde kan du afprøve forskellige indretningsmuligheder, og finde den rigtige plads til sofaen. 

Hvilket møbelstof skal du vælge?

Har du brug for at pifte stuen op, kan man gøre det på flere måder. Nogle gange er det f.eks. et nyt møbel som gør forskellen. En ny sofa kan ændre udtrykket, og indretningen i din stue. Ved at vælge en sofa med et anderledes betræk eller farve, f.eks. Grøn fløjl, kan være med til at give rummet ekstra hygge.

Du kan også vælge at gå med et helt andet design for at give nyt liv til din stue. Du kan også pifte stuen med nyt tilbehør som sofabord, lænestol eller belysning..


  • Giv desuden tips til at pifte indretningen af stuen op med få greb – f.eks. ved at tilføre nyt boligtilbehør, en ny flot sofa, et nyt sofabord osv.


Når du har fundet den perfekte sofa, kan du nemt med små indretningstip skabe en stue som passer til dig.


Lænestol:

  • Hyggekrog: Hvis du har plads til en lænestol , kan den være med til at give rummet lidt ekstra hygge. Placer en eller to lænestole med et bord, og skab en læsekrog.


  • Farver: Alt efter din stil og indretning kan du vælge en stol som passer til din sofa, eller vælge at skabe noget kontrast. Det gør du ved at vælge en farve eller et materiale, som komplimenterer din sofa, men samtidig er anderledes..


Sofaborde: 

  • Praktisk eller design: Der findes et stort udvalg af sofaborde , det handler blot om at finde det som passer til din indretning. Runde sofaborde og bløde former generelt skaber mere hygge, mens et rektangulært og firkantede borde giver et mere skarpt og struktureret udtryk.


  • Personlig indretning: En måde hvorpå du kan gøre din stue mere personlig, er ved at pynte og indrette det med tilbehør. Brug sofabordet til at vise dine personlige bøger, pynt med vaser og lysestager for at give rummet en hyggelig og behagelig atmosfære.


Generelle tips:

  •  Belysninger  : Det er også en god ide, at bruge forskellige lyskilder til at give stuen den atmosfære, du ønsker. Indret f.eks. Med en lampe i vindueskarmen, gulvlamper eller væglamper for at skabe stemning.


  •  Planter  : Du kan også bruge både brugte og friske planter til at skabe liv og tekstur til rummet.


Når man kombinerer de forskellige områder, skaber man sin egen stil og dermed en stue som passer perfekt til dine behov og som kan bruges til afslapning og samvær.


Sofa med god siddekomfort

Det er vigtigt at du vælger den helt rigtige sofa, om det er en "flyder" sofa med masser af plads, en blød sofa som du synker ned i eller en sofa med en mere fast og hård komfort.


En “flyder” sofa kan ofte være lidt stor, og det er derfor vigtigt at du sikre dig at sofaen kan være i stuen. Alternativt kan du kigge efter sofaer med en puf , så du har mulighed for at flytte den alt efter dit behov.


Komfort er super vigtigt, da man bruger sin sofa utrolig meget. Du må derfor ikke gå på kompromis med komforten frem for designet eller prisen på sofaen.


Vi har alle typer af sofaer hos Hofstra & Wagner, og vi er sikre på at vi kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige. 

Få inspiration til indretning af stuen

Hos Hofstra og Wagner hjælper vi altid med at finde den helt rigtige løsning til. Vi lægger løbende billeder op på vores sociale medier, så du kan få inspiration til hvordan du kan mikse og matche forskellige møbler og materialer med hinanden.


Når du f.eks. Skal du vælge det helt rigtige sofabord, er det vigtigt at du tager højde for sofaens størrelse, så de passer sammen og selvfølgelig hvordan du ønsker at bruge det.


Jo større sofa, jo større sofabord kan du også tillade dig at indrette med, så de passer sammen i dimensionerne. Har du i stedet en sofa med fast chaiselong, skal du måske bruge et mindre sofabord, da sofaen vil fylde mere i rummet.


Uanset hvilken sofa du vælger, kan du altid finde et sofabord som passer til din stue og indretning.

Det er altid en god idé at overveje, hvilke behov du har inden du køber dine møbler. Skal din sofa være en stor flyder, med en fast chaiselong eller har du behov for mere fleksibilitet, hvor en sofa med puf måske er bedre. Vurder alt dine møbler ud fra behovene og størrelsen på din stue, så kan du altid bagefter finde noget i den stil, du kunne tænke dig. 

Udforsk vores udvalg af sofaer

Alt efter din stil og behov, har vi hos Hofstra & Wagner et stort udvalg af sofaer, samt møbler til resten af din stue. Så uanset om det drejer sig om en ny sofa, et jalousi skab eller et sofabord, så hjælper vi gerne med at finde de helt rigtige møbler


Har du i stedet behov for at se og prøve møbler i virkeligheden, så kig forbi vores showroom i Aarup på Fyn. Hvis du skulle have nogle spørgsmål, kan du kontakte os på både mail hej@hofstrawagner.dk eller direkte på telefon 71 74 79 76. 

Besøg vores showroom i Aarup på Fyn. Vi er klar til at hjælpe dig med god rådgivning og en masse flotte møbler.


Du kan booke tid til vores showroom lige her.


Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe