Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Guide til lædertyper: Hvad skal du vide, inden du køber lædermøbler?

Guide til lædertyper: Hvad skal du vide, inden du køber lædermøbler?

Der findes flere lædertyper, som varierer både i kvalitet og udseende. Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken lædertype man skal vælge til sine møbler. Vi vil forsøge at guide dig igennem valget af lædertype til dine nye møbler.


Vi håber, at du bliver klogere på, hvilken type du skal vælge, både når det handler om pris og komfort.

Hvad er PU-læder?

Godt spørgsmål! Det er oftest et spørgsmål, vi får når vi skriver spisebordsstole i PU-læder. Det kan bedst beskrives som kunstlæder, da det er syntetisk materiale og ikke ægte læder. Det er også derfor, at du oftest finder billigere møbler hvis de er lavet i PU-læder frem for ren læder.

PU-læder er det inderste lag af den spaltede dyrehud. Det har derfor ikke fra starten nogen naturlig overflade og skal igennem en bearbejdningsproces for at blive til et brugbart materiale. For at det skal blive et brugbart materiale, bliver spaltlaget garves, farvet og narvsæt. Narvsætning betyder, at det får et lædermønster, og til sidst påføres det et lag beskyttende polyurethan (plastik), som navnet stammer fra. Dette giver overfladen et glat og blankt look, som PU-læder typisk har.


Fordi polyurethan er et plastmateriale, bliver det færdige produkt med en ensartet struktur, hvilket gør det både praktisk og ekstremt slidstærk. Hvis du vælger møbler af PU-læder, får du møbler, som er nemme at rengøre, nemme at vedligeholde og møbler, der holder i mange år.


Holdbarheden på PU-læder er lang, da det er et meget slidstærkt materiale og har en høj smidighed. Du må aldrig bruge stærke rengøringsmidler eller kemikalier på et kunstlæder møbel - brug i stedet for en opvredet klud med vand til at tørre møblet af. Med tiden kan stærke rengøringsmidler nemlig skade materialet og ændre farven på dit møbel. 

Hvad er kunstlæder?

Imiteret eller syntetisk læder, også kaldet kunstlæder, betyder, at det er et kunstigt fremstillet materiale. Det er et materiale, som bliver brugt meget i møbelproduktionen.


Materialet er designet til at efterligne udseendet af ægte læder uden brug af animalske produkter. Prisen er generelt billigere end ægte læder, hvilket gør det mere attraktivt for forbrugeren.


Materialet kan laves i forskellige farver, tekstur og mønstre, hvilket giver mulighed for at skabe et meget bredt udvalg af forskellige designs. Ud over de mange forskellige looks, er det også et billigere alternativ til ægte læder. På trods af at kunstlæder har flere fordele, er det desværre en ulempe, at det kan være mindre åndbart end ægte læder. 

Hvad er ægte læder?

Ægte læder bliver også kaldt natur læder og er et naturligt materiale fremstillet af dyrehud. Oftest kommer det fra dyr som køer, kalve, svin, får eller geder og er et meget holdbart og alsidigt materiale med flere egenskaber.


Ægte læder er kendt for at have en høj holdbarhed med lang levetid, som er et populært valg til produkter som møbler, tasker og sko. Det har en højere åndbarhed, når det er ægte læder, fordi luften kan cirkulerer nemmere i et naturligt materiale. Med årene får det ægte læder en flot patina, som er med til at gøre dit møbel mere unikt.


En af grundene til at folk vælger det fra er på baggrund af det bæredygtige perspektiv. 

Hvad er bonded læder?

Bonded læder, også kendt som blandt læder, er et materiale fremstillet af læderfibre, der er samlet og bundet sammen. Det er oftest overskydende materiale, baseret på polyurethan eller vinyl og/eller ubrugelige dele af ægte læder. Denne type læder er derfor en fin mellemting mellem PU-læder og dækfarvet læder.


Bonded læder giver et udtryk, som minder om læder, både på udseende men også på dit møbel, når du mærker på det. 

Gå på opdagelse i vores møbler

Hos Hofstra & Wagner har vi et stort udvalg af møbler i forskellige materialer. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores spisebordsstole i PU-læder


Vi hjælper meget gerne med at guide dig igennem dit køb af nye møbler - og hvilket materiale vi anbefaler, at du skal købe dem i. Du kan kontakte os og alternativt ringe til os på 71 74 79 76.

Se populære spisebordsstole i PU-læder

Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe