Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Sofa stof: Vælg det bedste stof til din sofa

Sofa stof: Vælg det bedste stof til din sofa

 Hvilket stof skal du vælge til din nye sofa?  At vælge det rigtige stof til  sofaen  er en afgørende beslutning, da det skal vælges efter dine behov, komfort og vedligeholdelse. 


Sofaen er ofte et centralt møbel i hjemmet, som bliver brugt dagligt og dermed også skal kunne holde til hverdagen derhjemme. Når man skal vælge stof til sofaen, skal man overveje slidstyrke, farve, mønster og hvilken vedligeholdelse der er forbundet med det.


Er I en børnefamilie, kan det være en fordel at vælge et slidstærkt materiale og stof, så du ikke skal bekymre dig for meget, når de små bevæger sig rundt på din dyrebare sofa.


Det rigtige valg af stof kan forlænge sofaens levetid og gøre den mere behagelig.


Typer af sofa stof?

Der findes et hav af forskellige typer sofa stof. Vi vil forsøge at gøre dig klogere på både fordele og ulemper ved de forskellige typer lige her.


Bomuld

Sofa stof

Bomuldsstof er blødt og behageligt - og er derfor også et populært valg når man skal vælge stof til en sofa. Her er de vigtigste fordele og ulemper ved at vælge bomuld som stof til din sofa.


Komforten er ekstra lækker, da stoffet er ekstra blødt og behageligt at sidde på. Ønsker du høj og blød komfort, er det ideelt at gå efter en sofa der har bomuldsstof.


Det er samtidig et meget åndbart materiale som nemt reguleres efter temperaturen modsat eksempelvis læder.


En ulempe ved at vælge bomuldsstof er, at det nemt kan samle støv og allergener, hvis det ikke holdes rent. Samtidigt kan det krølle hvis det ikke regelmæssigt bliver glattet ud.

Uld

Uld er et populært valg til en slidstærk sofa. Leder du efter en sofa som har en lang levetid, kan det være et ideelt valg, da det oftest er et ekstra slidstærkt materiale.


Uldfibre er naturligt elastiske, som betyder, at det er godt til at beholde formen på sofaen, så ens sofa ikke ender med at se kedelige ud efter noget tid.


En af ulemperne kan være vedligeholdelse som følger med en uldsofa. Det kan kræve speciel rengøring, da det kan krympe eller miste form, hvis det bliver vasket forkert.


Hvis du vægter holdbarhed, naturlig æstetik, høj komfort og er indforstået med at det kan kræve ekstra tid i vedligeholdelse og pleje, kan det være et godt valg for din nye sofa.

Læder

Læder sofa stof

Lædersofaer er ofte forbundet med et elegant og tidløst look, men der er både fordele og ulemper ved at vælge læder.


Læder er et godt, robust materiale som kan være det rigtige valg, hvis du vil have en sofa der kan holde i mange år, selv med dagligt brug. Læder er mindre sart og mere modstandsdygtigt overfor ridser, skidt og snavs.


Hvis du vælger kvalitetslæder, får det ofte noget patina over tid, hvilket kan gøre sofaen endnu flottere hvis man foretrækker det. Du kan læse vores indlæg, hvor vi har skrevet om hvilke lædertyper der findes .


Ulempen ved at vælge læder er, at det typisk er dyrere end mange andre stoftyper. Komforten ved læder er mindre, da det oftest føles koldt at sidde på, især i vintermånederne - og kan være klæbrigt i de varme tider. 

Syntetiske materialer

Valg af syntetiske materialer til sofaer kan være en attraktiv mulighed. Det er det oftest grundet prisniveauet og de mange forskellige muligheder der findes.


Syntetiske materialer til en sofa, såsom polyester og nylon, er kendt for at have en utrolig høj slidstyrke og er modstandsdygtig overfor skader, skidt og snavs. Hos Hofstra & Wagner har vi mange sofaer i 100% polyester, i forskellige designs og prisklasser. Det gode ved dette materiale er, at der findes et stort udvalg i både farve og mønster.


En ulempe ved at vælge syntetiske sofaer er, at det også kan blive for billigt. Hvis du vælger en rigtig billig sofa, kan komforten føles mindre behageligt og naturligt. 

Hvordan vælger man det rigtige sofa stof

Men hvordan vælger du så det rigtige stof til din sofa? Vurder først og fremmest din livsstil: Er der børn og/eller kæledyr derhjemme, så det kræver et mere slidstærkt stof til den daglige brug? 

Du kan samtidig overveje hvordan vedligeholdelse er på stoffet - hvis nu uheldet skulle ske. 


Hvis du har en anden livsstil, hvor der ikke er børn og kæledyr, er det dine helt egne personlige præferencer. Her er det ikke så nødvendigt, at tænke på hvor slidstærkt det er, hvis du ikke slider lige så meget på stoffet.


Du kan samtidig overveje hvilken æstetik stoffet udtrykker, så du kan skabe en rød tråd igennem alle rum i dit hjem. Uanset stof, kan du vælge mønstre eller farver som komplementerer din nuværende indretning. 


Sidst men ikke mindst, skal du overveje, hvilken komfort du ønsker. Ønsker du en flyder-sofa eller ønsker du blot en flot æstetisk sofa?


Ved at tage disse faktorer i mente, kan du vælge det rigtige stof til din sofa, der både opfylder det praktiske men også det æstetiske. 

Sådan vedligeholder du din sofa

Hvordan vedligeholder du bedst din sofa, så den kan holde længst muligt? Vi anbefaler, at du regelmæssigt støvsuger sofaen mindst en gang om ugen for at fjerne støv og snavs. Hvis du holder sofaen ren for skidt og snavs, vil det også mindske slid og skader på sofaen.


Det er en god idé, at bruge en blød børste på din støvsuger når du støvsuger den, så du undgår at slide på stoffet. Med en blød børste, kan du også komme godt ned i revner og hjørnerne på sofaen, hvor det ofte samler sig.


Det er også en god idé, at give din sofa imprægnering før den bliver taget i brug. Ved at påføre en beskyttende imprægnering, beskytter du også stoffet og gør det mere resistent overfor skidt og snavs.


Ved at følge disse råd kan du forlænge levetiden på din sofa og holde den i god stand i mange år fremover. Har du fået pletter eller lignende på din sofa?


Læs vores blogindlæg “Rensning af sofa: Guide til forskellige materialer” her.


Konklusion

Der er en masse forskellige muligheder når det kommer til valg af sofa-stof. Det kan være en svær verden at navigere i - så vi står selvfølgelig altid klar til at rådgive dig til det rigtige valg.


Du har samtidig mulighed for at se udvalgte sofaer i vores showroom på Fyn.


Gå på jagt efter en ny sofa , spisebord eller noget helt tredje i vores online boligunivers.

Besøg vores showroom og få inspiration

Besøg vores showroom i Aarup på Fyn. Vi er klar til at hjælpe dig med god rådgivning og en masse flotte møbler.


Du kan booke tid til vores showroom lige her.


Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe