Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
2-5 dages levering
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Nordisk Indretning: Skab et hyggeligt og funktionelt hjem

Nordisk Indretning: Skab et hyggeligt og funktionelt hjem

Velkommen til vores guide til nordisk indretning. Når jeg siger nordisk eller skandinavisk indretning, hvad tænker du så? Oftest er nordisk indretning forbundet med en stilfuld, minimalistisk og funktionel tilgang til at skabe et hyggelig hjem. Jeg prøver at guide dig igennem, hvordan du kan bruge den nordiske indretning til at skabe et hjem med rene linjer og fokus på den hyggelige atmosfære. Du kan også læse vores andre indlæg fra vores boligunivers for at samle endnu mere inspiration.


Dyk ned i vores blog og lad dig inspirere af den nordiske stil. 

Hvad er nordisk stil, og hvad kendetegner den?

Nordisk stil er også kendt som skandinavisk design og er en stil som stammer fra de nordiske lande - en stil som er blevet kendt verden over for sin elegance og minimalistiske tilgang til design i en helhed.


Nordisk stil er kendetegnet for at det skal være stilrent og enkelt. Der skal ikke være for meget rod og uorden, men derimod være funktionelt og lækkert indrettet med tanke bag. Vi har forsøgt at give dig tips til at indrette efter den nordiske stil lige her.

5 tips til den nordiske indretning

1. Brug naturlige materialer

Noget af det populære ved den nordiske indretning er brugen af naturlige materialer. De naturlige materialer er blandt andet træ, sten og tekstiler. Ved at inkorporere træ og sten, skaber du noget kontrast i dit hjem, som er med til at give et flottere helhedsudtryk. 


Det er de små detaljer der tæller, så du kan nå langt ved at huske de små kontraster. Et eksempel kan være en reol i en mørk farve, hvor du vælger en bordlampe i en lysere farve eller i et andet materiale som marmor eller sten.

2. Udnyt lys og farve

I en nordisk indretning spiller lys og farver en stor rolle hvis du vil skabe et rum, der føles både lyse, rummeligt og hyggeligt. I Danmark og de nordiske lande generelt, er vintermånederne lange og mørke, så det er vigtigt at få mest muligt ud af alt det naturlige lys, der er til rådighed.


For at maksimere det naturlige lys, kan du vælge lyse gardiner og spejle i din indretning. Hvis du bruger lette, lyse gardiner som er lidt gennemsigtige får du mere lys ind i rummet frem for et helt mørkt gardin som udelukker al naturligt lys.


Hvis du placerer spejle for at reflektere lys rundt i rummet og få en fornemmelse af et større rum.

3. Inkorporer organiske former

Organiske former er blevet populært igennem de sidste par år i møbelbranchen. Ved valg af møbler i organiske former, får du møbler med karakter som kan være med til at bryde det ofte meget kantede og kedelige design. Når vi hos Hofstra & Wagner designer og udvælger møbler, bruger vi oftest naturen som inspirationskilde til at finde de organiske og sjove former til møbler.


En af vores helt store bestsellers er vores spejle med organiske former som forener nordisk design med moderne elegance.

4. Tænk minimalisme

Som nævnt tidligere, bærer den nordiske stil præg af at prioritere funktion over rod. Tænk derfor over hvor minimalistisk du kan gøre det - samtidig med at du beholder funktionerne og kvaliteten i hjemmet.


Nøgleordene ved minimalisme i din indretning er at have fokus på enkelhed og ro. 

5. Tilføj teksturelementer

Selvom nordisk indretning er fokuseret på at være minimalistik, kan man (næsten) aldrig få nok planter. Alle planterne i ens hjem har et unikt udseende og er med til at gøre det hyggeligt og hjemligt.


Det kræver selvfølgelig en indsats at holde ens planter i live, så vi har et udvalg af kunstige planter, så du ikke skal bekymre dig om at holde planterne i live - men blot nyde det smukke udtryk det giver.


Når du har indrettet dit hjem med en masse flotte planter, skal der også noget boligtilbehør til. 

Sådan indretter du din stue i nordisk stil

Stuen er det centrale rum i ens hjem, så hvordan får du indrettet din stue i den nordiske og skandinaviske stil? Det handler om at skabe et rum, der er både funktionelt, hyggeligt og elegant.


Vi anbefaler, at du læser ovenstående emner for at få en god forståelse for hvordan du kan indrette din stue på bedste vis. Du skal forsøge at balancere rummet mellem at være enkelt, lyst og have naturlige materialer.


Gå efter en farvepalette som er neutralt og med lyse farver som hvid, grå eller beige - farverne er med til at få ens stue til at virke større.


Når du skal vælge møbler til din stue , skal du vælge enkle og samtidig funktionelle møbler. Hos Hofstra & Wagner har vi et stort udvalg af sofaer til stuen, som passer ind i den nordiske stil. Vores bestseller sofa til stuen, er vores Balu sofa som har rene linjer - men også en flytbar puf som gør den ekstra brugbar.

Forsøg på bedste vis at udnytte naturligt lys som muligt ved brug af lette gardiner eller persienner. Med en kombination af en lyse farvepalette og udnyttelsen af det naturlige lys, får du en super lækker og rummelig stue.


Dekorationen skal være enkel men med fokus på kvalitet frem og kvantitet. Brug mindre, men udvalgt boligtilbehør for at beholde den råde tråd igennem hele stuen.


Selvom det skal være enkelt, kommer vi ikke udenom at “Hygge” er en del af den skandinaviske og nordiske stil. Skab en hyggelig atmosfære i kombination med boligtilbehøret, stearinlys og komfortable møbler. 

Besøg vores showroom og få inspiration

Hos Hofstra & Wagner sætter vi stor pris på den nordiske indretning. I vores boligunivers finder du et stort udvalg af møbler med præg af den nordiske stil. Vi holder løbende øje med de forskellige trends, og vil så vidt muligt holde vores sortiment opdateret i henhold til den nordiske indretning. Uanset om du er på udkig efter en sofa , et spisebord  eller nogle spisebordsstole til den nordiske indretning, så finder du det i vores boligunivers.


Har du brug for hjælp til din nordiske indretning? Kontakt os og vi hjælper gerne med at vælge de helt rigtige møbler til dit hjem.


Har du behov for at mærke kvalitetsmøblerne før du beslutter dig? Besøg vores showroom og kom helt tæt på vores udvalg af nordiske møbler.

Inspiration til nordisk indretning hos Hofstra & Wagner

Besøg vores showroom i Aarup på Fyn. Vi er klar til at hjælpe dig med god rådgivning og en masse flotte møbler.


Du kan booke tid til vores showroom lige her.


Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe