Gå til indhold
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Gratis fragt ved køb over 1499 kr
Hurtig levering fra eget lager
Personlig rådgivning & kundeservice
E-mærket webshop
Hofstra & Wagner ApSHofstra & Wagner ApS
Spisebord Højde: Find den perfekte højde til dit spisebord

Spisebord Højde: Find den perfekte højde til dit spisebord

Spisestuen er husets hjerte, og derfor er spisebordet et af de vigtigste møbler i dit hjem. Derfor har vi forsøgt at lave en guide til dig, så du finder den rigtige spisebordshøjde, og derved sikre dig at spisebordet du køber passer perfekt til dig og dine behov. Vi hjælper dig blandt andet med størrelsen på dit nye spisebord, hvor højt det skal være og hvilke materialer der vil passe din spisestue bedst.


Hvor mange kan der sidde ved et spisebord?

Når man skal købe et spisebord er der mange overvejelser man skal gøre sig, og en af dem er naturligvis hvor mange der skal være plads til. 


Vi anbefaler, at man som udgangspunkt skal have ca. 65 cm i albuerum per person ved spisebordet. Ønsker du et spisebord, hvor der fast skal sidde 4 mennesker omkring (2 på hver side), vil det kræve et bord på minimum 130 cm i længden.


De fleste af vores plankeborde har en bredde


Nedenfor kan du se hvor mange personer, vi anbefaler, der kan sidde omkring et spisebord. Afhængig af bredden på din spisebordsstol kan antallet varierer.


Reklatangulære spisebord:

140 cm langt: Ideelt til 4 personer

200 cm langt: Ideelt til 6 personer

300 cm langt: Ideelt til 8 personer


I bredden anbefaler vi at man som udgangspunkt har 90 cm, så der er plads til at sidde overfor hinanden, uden at det bliver for klemt. Har du plads til et større bord, giver det dig også mulighed for plads til dekorationer.


Runde spisebord:

Et rundt spisebord er blevet super populært fordi det ofte får dit rum til at virke større, og der er ingen skarpe kanter samtidig med at det giver en intim atmosfære.

Når man sidder omkring et bord, hvor alle kigger ind mod hinanden, skaber det en bedre samtaler fordi alle kan se og høre hinanden. 


Ø120: Ideel til 4-5 personer

Ø140: Kan rumme 6 personer


Runde borde kan ofte have flere personer siddende, eftersom der ikke er nogen hjørner på bordet. Vi anbefaler dog altid, at du måler dine stole, så du sikre dig at der er plads til dem alle omkring bordet. 

Hvor højt skal et spisebord være?

Vi bruger mere og mere tid ved spisebordet, og det er derfor vigtigt at du finder det helt rigtige bord. Er bordet enten for højt eller for lavt, sidder man ikke komfortabelt i længden. 


Den optimale højde for et spisebord er mellem 74-76 cm. Det giver dig nok plads til at få spisebordsstolen ind under og bordet.


Derudover er spisebordshøjden vigtig, fordi du skal sikre dig at dine spisebordsstole passer til og du sidder godt. Den ideele højde på spisebordet vil varierer fra person til person, men det vigtigste er at man sidder komfortabelt ved bordet og man kan nå det som står på bordet uden besvær. Mange bruger også deres spisebord som arbejdsplads, så du sikre dig at højde passer med dine behov.Har du allerede købt spisebordsstole er det selvfølgelig nødvendighed at finde et bord som passer til stolene. Du er derfor nødt til at måle spisebordsstolene, og sikre dig, at bordet du ender med at købe passer til dem.


Har dine nuværende spisestole armlæn, er det også en god idé at tjekke, hvor høje de er, så man sikre sig at de kan komme ind under bordet.

Funktionalitet eller fleksibilitet?

Hjertet i huset er efterhåneden blevet vores spisestue/køkkenet. Det betyder også at du bruger rigtig meget tid ved spisebordet, og i mange forskellige situationer. Justerbare spiseborde er en rigtig god idé, fordi du hurtigt kan tilpasse bordet størrelse alt efter behov.


Spisebord med tillægsplader eller butterfly udtræk gør det nemt at justerer størrelsen på dit bord, så du altid har den plads du har behov for. 


Vores Måne Lamel spisebord m. tillægsplader er super populært fordi du får 2 stk. tillægsplader med, og let kan varierer størrelsen på spisebordet. 


Har du pladsmangel, er vores Venus rundt egetræsbord, et godt alternativ da pladen bliver opbevaret i bordet.

Spisebordssæt - Ekstra hjælp til indretningen

Er du i tvivl om hvordan din spisestue skal se ud, så har vi et udvalg af spisebordssæt, hvor vi har taget beslutningen for dig.


Med vores spisebordssæt slipper du for at vælge spisebord og stole, for vi har taget valget for dig. Vi har samtidig sørget for, at både spisebord og stole passer sammen i højden og giver dig en komfortable løsning.
Vi har også et stort udvalg af spisebordssæt, til dig der ønsker inspiration til indretningen.Spisebordssæt

Ønsker du at ændre farven på stolen er det heller ikke noget problem, så hjælper vi med at oprette din ordre - så du nemt og enkelt får indrettet din spisestue.

Vi kan hurtigt konkuldere at det kan være utrolig svært at finde det perfekte spisebord, som både passer i størrelsen samtidig med at matcher din indretningsstil. Men vi håber at den guide har hjulpet dig på vej, samt givet dig nogle grundprincipper at arbejde videre med. 

Standardhøjden på et spisebord er mellem 74-81 cm, vær opmærksom på om dine nuværende stole passer til bordets højde. Med disse ovenstående tan

Få mere inspiration til din indretning

Besøg vores webshop, og få masser af inspiration og ideer til din indretning. Vi har et stort udvalg af spisebord og spisebordsstole, så du kan finde noget som passer til dine behov og indretningsstil.


Har du behov for at mærke og se vores produkter i virkeligheden? Så kom endelig forbi vores showroom i Aarup på Fyn. Har du nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på både mail hej@hofstrawagner.dk eller direkte på telefon 71 74 79 76.

Kurv 0

Din kurv er tom

Begynd at shoppe